KKM | Bonden i Skolan
666
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-666,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
ABOUT

BONDEN I SKOLAN

Nominerad till Svenska Publishing priset 2015 i kategorin ”Digitala läromedel”.

 

Bonden i skolan är LRF:s ungdomsprojekt som syftar till att lära barn om var den svenska maten kommer ifrån och vilken roll bonden har i samhället. LRF:s egna undersökningar visar att kunskapsnivån om vad bonden gör och vad bondens arbete leder till ibland är låg. Det ska vi ändra på med hjälp av Bonden i Skolan!

 

Första året hade Bonden i Skolan över 45 000 unika besökare. Kvalitativt har satsningen fått mycket trevliga samtal och mail från nöjda lärare, elever och föräldrar. Här kommer ett citat om du vill använda något från det:

”Vi på Sjuntorpskolan i Trollhättan arbetar med ”Bonden i skolan” och barnen tycker att det är TOPPEN!!! Alla barn har på så sätt möjlighet att aktivt delta i undervisningen genom ”Bonden i skolan”. På grund av svåra allergier i klassen har vi inte möjlighet att göra bondgårdsbesök som tidigare. Alla barn kan genom ”Bonden i skolan” få en inblick i det historiska perspektivet och utvecklingen som skett. Uppleva alla olika områden, växtodling och maskiner mm. Detta är ett fantastiskt material med färdiga temaområden och upplägg. Viktigt att miljötänket och kompostering finns med, säger lärare på skolan.”

 

I KKM’s uppdrag ingår förutom projektledning och konceptualisering även produktion av webb, film och pedagogik. 

Se Bonden i Skolan.

Kund

LRF - Lantbrukarnas Riksförbund

Date

April 22, 2014

CATEGORY
Djur, Hemsida, Lantbruk, Lektioner, LRF, Pedagogik