KKM | Majblomman
691
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-691,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
ABOUT

MAJBLOMMAN

Majblomman bekämpar barnfattigdom i Sverige. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. De arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Deras vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. En av Majblommans kärnfrågor är att Landstingen måste betrakta glasögon som medicinsk behandling.

 

Uppdraget för majblomman var att fram en lärarhandledning till filmen om glasögonfrågan. Till denna skulle vi ta fram en övning i tre steg för eleverna. Det grundläggande var att ta fram ett tryggt verktyg för lärare att tala om de svåra frågorna om barnfattigdom. Viktigt var även att materialet skulle vila på vetenskaplig grund inom de områden där det är möjligt och vara kopplat till kursplanernas centrala innehåll. För elevernas förståelse var det viktigt att tydliggöra vilka förmågor som tränas. Materialen skulle vara anpassat för SO och Svenska. I steg 3 skulle ”elevinflytande” vara en viktig ingrediens.

Kund

Majblomman

Date

April 01, 2014

CATEGORY
Lärarhandledning, Övningar, Pedagogik